Tratamente

Ce este OZONOTERAPIA?

Ozonoterapia, sau terapia cu ozon este o metodă medicala revoluţionara, cu larga aplicabilitate si rata mare de succes in tratamentul diferitelor boli, de la banalele, dar suparatoarele alergii, pana la temutul cancer.

Se remarca prin elementele naturale ce intra in tratament, un amestec precis de oxigen si ozon, care sunt sintetizate foarte usor in organism, potentand efectul lor benefic.

De ce OZON?

Ozonul are proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, imunomodulatorii, de reglare sistemica a homeostaziei si optimizare a functiei organelor.

Cat de puternic este?

Este recunoscut si bine stiut faptul ca ozonul omoara organismele si formatiunile daunatoare precum virusurile, fungiile, bacteriile si chiar cancerul.

Pentru a ucide cancerul, este necesar ca la nivelul tumorii canceroase sa fie adusa o cantitate suficienta de ozon.

Unde mai poate fi aplicata Ozonoterapia?

 1. Afectiuni artro-reumatice cat si in toata patologia dureroasa:
  • hernia de disc cervicala si lombo-sacrala;
  • dureri cervicale – cu efect imediat si durabil;
  • toate tipurile de artroze
  • traumatologia sportiva
 2. Afectiuni vasculare si neurologice: ulcere necrotice, vasculare, diabetice (cu dubla actiune-antiseptic si cicatrizant)
  • arteriopatie obliteranta;
  • vasculopatie si retinopatie diabetica;
 3. Preventia si tratamentul afectiunilor neurovegetative -Boala Alzeiheimer -Boala Parkinson
 4. Preventia si tratamentul bolilor autoimune
 5. OZONUL- este o metoda eficienta de prevenire a unor boli si complicatiilor provocate de multe boli
 6. Diminuarea puseelor acute
 7. Prevenirea imbatranirii precoce
 8. Imbunatateste calitatea vietii
 9. Agent cosmetic excelent ce actioneaza din interior si exterior

O SANSA IN PLUS!

Ozonoterapia este, deci, un tratament eficient impotriva a tot ce inseamna afectiuni ale tendoanelor si ligamentelor, alergii, boala Lyme, boala Crohn, acnee, arsuri, psoriazis, dermatite, herpes, diabet, boli Autoimune, candidoze, cistite, cancer, colite, dementa Senila, zona Zoster, hepatite Cronice, dislipemie, hernie de disc, fibromialgie, infectii vaginale, infectii cronice, insomnie, migrene, oboseala cronica, poliartritra reumatoida, Alzheimer, lombosciatica, sinuzite cronice, ulcere, hipertensiune arteriala, cardiopatii, circulatie deficitara, artritre, osteoartritra, fracturi, entorse, rupturi musculare.

Ce este?

Hidrotermoterapia este procedeul medico-fizico-terapeutic ce combina apa, in diferitele sale stari de agregare si la diferite temperaturi, cu o serie de substante cu rol terapeutic, cu scopul de a trata o serie larga de afectiuni.

Ce putem trata cu Hidrotermoterapia?

Hidrotermoterapia trateaza in special afectiunile cardiovasculare, bolile ginecologice, dermatologice, endocrine, unele afectiuni reumatice (reumatisme cronice degenerative articulare).

Ce efecte are?

Printre efectele hidrotermoterapiei, se numara si efectul analgezic (impotriva durerii), vasodilatator, miorelaxant, elasticizant, sedativ etc.

Cum se realizeaza?

Prin mofete, bai cu gaz sau bai galvanice patru celulare (unde curentul galvanic este asociat cu apa calda).

Efectiv, procedura poate fi realizata prin:

 • bai generale
 • baia cu abur (sauna)
 • baia de lumina (SOLUX)
 • baia cu plante medicinale
 • baia cu substante chimice-sare de Bazna
 • baia cu gaze-cu bule de oxigen si aer
 • baia cu CO2 -cu efect vasodilatator,scaderea TA
 • baia sulfuroasa
 • bai cu namol de Techirghiol si Amara
 • bai partiale (locale)
 • alte proceduri: impachetari cu parafina, impachetarti cu namol de Techirghiol si Amara

Termoterapia

Ce este?

Termoterapia este o metoda de tratament bazata pe factorul termic, ca agent terapeutic, cum ar fi parafina, pe care am ales-o pentru proprietatile sale termopexice (inmagazineaza caldura pe care o cedeaza lent organismului).

Care sunt efectele ei?

Termoterapia potenteaza si grabeste procesul de recuperare, atunci cand este combinata cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie). Utilizata singura, este o deosebita metoda de relaxare.

Magnetoterapia

Ce este?

Magnetoterapia este un tratament natural de fizioterapie, bazat pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP).

Cum actioneaza?

Campul magnetic pulsatil (CMP) actioneaza direct la nivelul celulelor, unde activeaza procesul de producere a enzimelor, transferul metabolic, avand de asemenea un rol important in fuctionarea membranei celulare.

De ce este speciala?

„Terapia cu magneți este o metodă care afectează întregul corp uman și poate trata fiecare organ, fără efecte secundare de ordin chimic”
— dr. Wolfgang Ludwig INSTITUTUL DE BIOFIZICĂ HORB, GERMANIA

Ce efecte are?

Magnetoterapia s-a dovedit benefica asupra circulatiei sangelui, fluxului limfatic, nervilor si muschilor si asupra producerii de hormoni.

Ce este TERAPIA CU LUMINA POLARIZATA?

Terapia cu lumina polarizata, asa cum numele sugereaza, este metoda de tratament bazat pe efectele luminii polarizate, care are capacitatea de a patrunde pana la o adancime de 2.5 cm sub piele.

Cum actioneaza?

Lumina la care este expus pacientul in timpul realizarii acestui tratament activeaza procesele de regenerare si creste absorbtia de oxigen in tesuturi, readucand celulele bolnave la stadiul de celule sanatoase.

Ce este Tratamentul cu namol de Techirghiol si Amara?

De zeci de ani, Romania primeste amatori ai turismului medical din toate colturile lumii, care vin special pentru efectele terapeutice ale namolului de Techirghiol si Amara.

Impachetarile si baile de namol sunt acum mai accesibile ca oricand, pentru ca poti beneficia de ele chiar in incintele TOP MED Buna Vestire, fie la Spitalul de Recuperare si Tratament sau la Centrul Balnear Green House din Craiova, fie la Spitalul de Recuperare si Tratament din Calafat.

Namolul folosit in tratamentele noastre balneare este autentic, provine direct din resursele naturale de la Techirghiol si Amara si este transportat cu grija si in conditii optime la centrele noastre din Craiova si Calafat.

Beneficii:
Tratamentul cu namol de Techirghiol si Amara este indicat in cazul urmatoarelor afectiuni: afectiunilor reumatismale degenerative ale aparatului locomotor, afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii cronice infectioase si alergice, afectiuni ginecologice cronice, afectiuni cardiovasculare periferice, afectiuni dermatologice.

Tratamentul se poate efectua fie ca bai de namol, fie ca impachetari cu namol, in functie de recomandarile medicale emise de medicul nostru specialist.

Terapia cu aerosoli

Ce este?

Metoda terapeutica ce presupune introducerea in organism a particulelor substantelor benefice, prin intermediul cailor respiratorii.

De ce aerosoli?

Tratamentul cu aerosoli, atat naturali cat si artificiali, s-a dovedit a avea efecte secundare reduse fata de tratamentul medicamentos. Datorita efectelor benefice si a unui impact secundar redus, de terapia cu aerosoli pot beneficia si copiii. Este nedureroasa, de eficienta inalta si usor de administrat.

Ce trateaza?

Terapia cu aerosoli intervine in tratarea afectiunilor pulmonare sau alte afectiuni respiratorii, si a simptomelor ce includ tuse care persista, respiratie greoaie sau deficitara, rinoreea.

Electroterapia si Laserterapia

ELECTROTERAPIA

 • terapia cu curenti de joasa
 • medie si inalta frecventa
 • curenti diadinamici
 • TRABERT
 • TENS
 • C.galvanici
 • bai galvanice
 • ionogalvanizare

LASERTERAPIA

 • magnetoterapia-curenti interferentiali
 • ultrasunet
 • unde scurte

Tecarterapie - curenti de inalta frecventa si diatermie.

Ce sunt ele?

Electroterapia si Laserterapia sunt terapii care se bazeaza pe folosirea curentului electric in stimularea tesutului.

Cum actioneaza?

Curentul electric stimuleaza tesuturile, vindecand diferite afectiuni sau recuperand anumite functii pierdute ale organismului. Efectele medicale nu sunt de natura termica, ci sunt de natura biochimica.

Salinoterapia

Ce este?

Salinoterapia este o metoda alternativa si complementara de prevenire si tratament ce exploateaza proprietatile benefice ale sarii naturale.

Ce trateaza?

Salinoterapia are beneficii demonstrate asupra intregului organism: trateaza sau amelioreaza diverse afectiuni respiratorii, creste imunitate, sustine detoxifierea, imbunatateste digestia, sustine regenerarea pielii, reduce efectele de stres si oboseala.

Masajul Terapeutic

Ce este?

Unul din multimea de varietati ale masajului, cu numeroase avantaje asupra organismului uman.

Cum actioneaza?

Prin stimularea mecanica si termica a tesuturilor, masajul terapeutic isi arata beneficiile asupra pielii, asupra muschilor, nervilor, sangelui si limfei, glandelor endocrine, organelor interne si articulatiilor, ajutand in tratamentul diferitelor afectiuni.

Kinetoterapia

Ce este?

Kinetoterapia este o componenta a medicinii fizice ce se bazeaza pe miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate.

Cum actioneaza?

Urmarind schema programelor medicale de recuperare, Kinetoterapia urmareste refacerea, redobandirea unor functii diminuate sau pierdute ale organismului pacientului.

Hidrokinetoterapia

Hidrokinetoterapia se efectueaza in bazin cu apa incalzita, sub supraveghere si indrumare de specialitate si diminueaza semnificativ impactul asupra articulatiilor.

Ce este?

Kinetoterapia este o componenta a medicinii fizice ce se bazeaza pe miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate.

Cum actioneaza?

Urmarind schema programelor medicale de recuperare, Kinetoterapia urmareste refacerea, redobandirea unor functii diminuate sau pierdute ale organismului pacientului.

Drenaj Limfatic

Ce este?

Metoda de tratament, relizata prin masaj, care tinteste sa ajute organismul prin drenarea spatiului intracelular afectat de toxine.

Cum functioneaza?

Din totalul de 75% al organismului uman, reprezentat de apa, 40% reprezinta apa aflata (in spatiile dintre celule). Aceasta apa este populata de reziduurile metabolice din celule si cu celulele moarte din corpul nostru. Drenajul limfatic presupune, de fapt, igiena intracelulara, prin indepartarea reziduurilor din sistemul limfatic.

La ce ajuta?

Drenajul limfatic curata zonele drenate de toxine, ajuta la regenerarea si apararea organismului, contribuie la inlaturarea senzatiei de “picioare grele”, elimina retentia de apa, contribuie la reducerea celulitei, stimuleaza digestia, reduce inflamatia generata de efort sau traume, ajuta la relaxare.

NOU----

RECUPERARE POST COVID la cele 2 spitale --servicii medicale personalizate oferite de o echipa multidisciplinara in cadrul ambulatoriului, spitalizare de zi si continua,se efectueaza analize medicle gratuite, consultatii gratuite , radiografii pulmonare , kinetoterapie specifica, OXIGEN OZONOTERAPIE, consiliere psihologica ,si altele, dupa caz

Bai si Mofete

In cadrul Spitalului nostru, se pot efectua:

 • Bai cu sulf (generale si partiale)
 • Bai cu sare de Bazna
 • Bai cu CO2(generale si partiale)
 • Bai de plante medicinale
 • Bai cu bule de aer, abur (sauna-biosauna)
 • SOLUX