Tratamente disponibile

Tratamentele vor fi stabilite in urma unui consult prealabil al medicului specialist.

HIDROTERMOTERAPIE
Baile terapeutice sunt proceduri care utilizeaza apa la diferite temperaturi si in diferite stari de agregate, putandu-se adauga si o serie de substante cu rol terapeutic. Dispunem de o gama larga: bai cu C02, bai cu plante medicinale, bai cu sare de Bazna, Mofete, bai galvanice patrucelulare, dus subacval.
Mofetele sunt emanatii de gaz ce pot aparea prin crapaturile scoartei terestre in fazele finale ale activitatii vulcanice, prin degazeificarea apelor minerale, sau pot fi facute artificial.
Prin baile de gaz se pot trata in special, bolile dermatologice, ginecologice si endocrine, precum si in unele afectiuni ale aparatului locomotor - reumatisme cronice degenerative articulare. Mofeta mai este recomandata si in scop profilactic pentru persoanele cu risc cardiovascular, pentru cei care sufera de hipertensiune, nivel crescut al colesterolului, este indicata si fumatorilor, persoanelor care au probleme cu circulatia precum si celor care lucreaza in frig. In straturile superioare ale gazelor, concentratia de bioxid de carbon este mult mai scazuta, fapt care stimuleaza transportul de oxigen catre tesuturile organismului, inclusiv catre creier, ceea ce duce la cresterea randamentului intelectual. Se stie ca multi scriitori si pictori celebri veneau pentru baile de gaz pentru ca acestea le generau adevarate explozii de inspiratie.
Baia galvanica patru celulara asociaza la efectele curentului galvanic si efectele benefice ale apei calde (analgezic, vasodilatator, miorelaxant, elasticizant sedativ, etc.) avand totodata si posibilitatea cuprinderii unei suprafeti mult mai mari a corpului in tratament. Apa devine un mediu mijlocitor intre electrozi si tegument, astfel curentul este repartizat pe o suprafata corporala mai mare, iar densitatea curentului devine mai redusa, neexistand pericolul de arsuri la intensitatea aplicata.

TERMOTERAPIA
Este o metoda de tratament care utilizeaza factorul termic ca agent terapeutic vehiculat de diversi vectori, cum ar fi parafina, pe care am ales-o pentru proprietatile sale termopexice, aceasta inmagazineaza caldura si o cedeaza lent organismului, pe masura ce se solidifica. Efectul local este de excitatie a termoreceptorilor, urmat de un raspuns reflex de vasodilatatie periferica important.
Obiectivele termoterapiei sunt: reechilibrarea mecanismului de termoreglare, cresterea apararii imunitare, combaterea mecanismelor generatoare de afectiuni, sau intarirea organismului.

ELECTROTERAPIA si LASERTERAPIA
Electroterapia a fost folosita inca de la sfarsitul secolului al 19-lea pentru tratarea diferitelor afectiuni, in marea lor majoritatea asociate unei dureri localizate intr-o anumita parte a corpului. Terapia consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor funct pierdute ale organismului. Curentii folositi pot fi de joasa frecventa: galvanizari onizari, diadinamici (CDD), Trabert, TENS, curenti de medie frecventa: interferentiali bi si tetrapolari si curenti de inalta frecventa: unde scurte, ultrasunet, laser.
Terapia laser cu energie scazuta, s-a dovedit a fi foarte eficienta in multe cazuri care nu reactioneaza bine la alte forme de tratament.
Energia razei laser este absorbita in zona tratata, ceea ce duce la cresterea metabolismului celular printr-un proces de foto-biostimulare a tesuturilor.
Efectele medicale sunt de natura biochimica si nu termica.

MAGNETOTERAPIA
Un tratament natural si usor suportat de organism, aceasta terapie se bazeaza pe actionarea directa asupra tesuturilor a unui camp magnetic pulsatil (CMP). Este cunoscut faptul ca acest CMP lucreaza la nivelul celulelor, activand producerea enzimelor, transferul metabolic si avand un rol important in functionarea membranei celulare.

TERAPIA CU LUMINA POLARIZATA
Efectele acestui tratament in aparenta foarte simplu nu sunt de neglijat. Lumina ajunge prin expunere de cateva minute pana la o adancime de 2,5 cm sub piele, fara ca pacientul sa simta o incalzire semnificativa. Astfel, sunt activate procesele de regenerare si absorbtia de oxigen in tesuturi creste. Celulele bolnave sunt readuse la stadiul de celule sanatoase. Lumina exercita si o influenta nemijlocita asupra terminatiilor nervoase si asupra sistemului nervos. Acest tratament determina modificari la diferite niveluri ale organismului uman la orice varsta. In plus, influenteaza benefic sistemul imunitar.
Patrunderea in profunzime este asigurata de componenta infrarosie a luminii, iar durata prelungita potenteaza tratamentul.
Hidroterapia este parte a medicinei care implica utilizarea externa a apei, pentru a mentine si restabili starea de sanatate a unei persoane.
Utilizarea namolurilor ca factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, namoloterapia fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite inca din Egiptul antic si apoi tot mai mult in decursul vremii, iar unele metode de aplicatie pentru namol s-au mostenit pana in ziua de azi.
Tratamentul cu namol de Techirghiol si Amara este indicat in cazul urmatoarelor afectiuni: afectiuni reumatismale degenerative ale aparatului locomotor, afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii cronice infectioase si alergice lrinosinuzite, faringoamigdalite, bronsite cronice, astm bronsic), afectiuni ginecologice cronice, afectiuni cardiovasculare periferice, afectiuni dermatologice.

TERAPIA CU AEROSOLI
Este o modalitate revolutionara de tratare a multor conditii, inclusiv boli obstructive ale cailor respiratorii.
Salinoterapia este o metoda alternativa dar si complementara de prevenire si tratament pentru diverse afectiuni respiratorii, avand in acelasi timp beneficii demonstrate asupra intregului organism: creste imunitatea, sustine detoxifierea organismului, imbunatateste functionarea aparatului digestiv, sustine regenerarea pielii, ajuta la reducerea efectelor oboselii si stresului.
Aerosolii salini actioneaza la nivelul cailor respiratorii, eliminand impuritatile si majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzeaza boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscuta ca fiind un puternic bactericid si dezinfectant si, prin a numeroase procese fiziologice si totodata buna functionare a organismului, in ansamblul sau.

MASAJ TERAPEUTIC
Exista variate tipuri de masaj iar unul dintre tipurile de masaj cu multiple avantaje asupra organismului uman este cel terapeutic. Masajul terapeutic reprezinta o metoda de tratament a diferitelor afectiuni. Efectele acestuia se resimt asupra pielii, muschilor, nervilor, sangelui si limfei, si indirect, asupra glandelor endocrine, organelor interne si articulatiilor.
Propunem masaj segmentar, reflex, vasodilatatie, sedativ, limfatic, tonic.